dijous, 4 de març del 2010

Allaus a SuperEspot

Aquesta és la primera de moltes altres piades que espero i desitjo vagi aportant en un futur proper.
El responsable d'aquest atreviment ha estat en part, en Jordi Solà, que amb la seva persistència ha aconseguit que m'hagi decidit a participar en aquest llibre digital de piades.
Els qui tenim la sort d'haver crescut com a muntanyencs en el si d'alguna entitat excursionista, hem conegut els clàssics llibres de piades dels clubs (o dels refugis), i recordem la importància que li donàvem a aquelles anotacions, amb descripcions, dibuixos i croquis inèdits, que ens ajudaven a resseguir les nostres rutes amb més coneixement, però sense perdre la incertesa de la descoberta: l'aventura.
Altres vegades, les piades ens obrien el camí a projectes nous, a itineraris més llunyans, seguint els passos d'altres companys.
Amb aquest esperit, m'inicio en aquest sender.
I per acabar amb aquesta presentació, us vull agraïr per endavant el temps i l'interés que esmerçareu en la lectura d'aquestes anotacions.

Ens veiem a muntanya.


A continuació, entrant ja en matèria, us presento una de les allaus que ens han anat "saludant" mentre pujàvem per les pistes d'esquí de SuperEspot.


A la propera imatge, podem observar les cornises que amenaçaven damunt la pista de Bruseres.

Quan hem iniciat el descens han començat a tancar algunes pistes pel alt risc d'allaus.
Ahir va nevar damunt neu transformada, i el vent també ha col·laborat en la inestabilitat del mantell. Les cornises a ambdós vessants han produït diverses allaus al desplomar-se per les altes temperatures del dia.
Caldrà tenir en compte el nivell 3 de risc d'allau que ha predit l'IGC.

Tot i el bon temps que ens ha acompanyat en l'ascens, el vent de nord ha anat acumulant núvols a les altes muntanyes del Pirineu, amagant-nos la visió que havíem arribat a tenir sobre la vall d'Unarre i la serra de Campirme.

Bones rutes!

3 comentaris:

  1. Benvingut, "piante". Molt bones fotos i molt ilustratives. Fixa't quin recorregut més curt i, en canvi, la quantitat de metres cúbics que s'acumulen.

    A veure si m'animo a tornar a escriure per que tinc moltes piades acumulades.

    Ens veiem al roko.

    ResponElimina
  2. Per cert, ara que m'hi fixo, a la dreta i per sobre el nivell d'inici de l'allau hi ha unes traces. No són vostres , no?

    ResponElimina
  3. Xordi tu tenies molt callat aixo de blokejar...u fas de conya tio,estarem al lloro!
    cuidet!
    carlos

    ResponElimina