dissabte, 6 de març del 2010

Quartiules

La previsió era bona, amb temps assolellat a tota Catalunya, però en arribar a Llavorsí ja ens adonem que el Pirineu és un altre país. Fem un cafè al Mallol mentre discutim alternatives a la ruta prevista inicialment. Ens animem i acabem decidint afrontar el vent de port; tenim ganes de gresca. A Esterri d'Àneu podem tenir una perspectiva més àmplia, i observem que a Son del Pi està nevant! El Teso s'entreveu enmig de ratxes de vent i neu.

Ens havia passat pel cap de pujar al Milpotros, però tenim coneixement que l'última pendent és propensa a les allaus, i la previsió d'avui insisteix en el risc elevat a les vessants orientades al sudest.
Ens encaminem cap al Quartiules, sortint de les Planes de Son, amb la neu justa per calçar-nos les raquetes uns, i els esquís altri.
La neu humida i gelada es resisteix a caure de damunt dels arbres, obsequiant-nos amb unes imatges ben hivernals i fotogèniques.
El camí és ple de traces, d'un grup de 21 persones que pujaren amb raquetes fa pocs dies, i ens faciliten molt l'ascens fins al refugi del Pla de la Font; d'ací endavant obrirem traça nosaltres.
El dia s'ha arreglat força tot i el fred de 3 graus a l'estacionament de les Planes, i a mesura que ascendim el sol ens va escalfant. Els núvols es queden enganxats a la frontera, com si sabessin que en Mauri de TV3 ha dictaminat bonança a Catalunya per a tot el dia d'avui.

La neu es fonda, gairebé sense transformar.
En la fotografia de l'esquerra veiem la cresta del Roca Blanca, i al seu redere el Teso de Son.














Pujant al Quartiules deixem la collada de Fogueruix als nostres peus, mentre se'ns comença a mostrar el gran paisatge de la vall de Sant Nicolau, amb els Encantats com a protagonistes indiscutibles.
Fem cim. Neu pols. Fonda. Vent fred, però suportable. Bona companyia. Horitzó amb paisatge familiar: Cadí, pic de l'Orri, Port del Compte, Monteixo, Salòria, Campirme, Dorve, Encantats, Portarró, ... una munió de llocs coneguts i una infinitat d'indrets a conèixer.
El retorn el farem per la via directa, amb neu gairebé fins a la cintura, arribant a la pista forestal desdibuixada per la gran quantitat de neu, que ens durà als rètols del pla Palomera, i d'ací a les Planes de Son pel Clot Gran.

Buscant i remenant he trobat aquesta imatge d'Esterri d'Àneu, amb el Teso, el Roca Blanca, lo Pinetó i el MilPotros de teló de fons. Encara no s'hi veu el xalet del "forestal", ni el circuit de BMX, ni la variant, ni el camp de golf, ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada