diumenge, 18 de març del 2012

Cap de setmana als Ports de Besseit

Aquest cap de setmana hem fet una escapada als Ports per poder acabar per fi dues vies pendents que vam haver d'abandonar fa un mes per culpa de la "ola de fred siberiano". El canvi climàtic ens ha convertit en èssers tropicals i en aquella ocasió no vam poder enllestir l'objectiu marcat.

El dissabte vam estar a les Moles del Don, prop d'Horta de Sant Joan, fent la via Sols per Maria. Són 4 llargs equipats amb químics amb roca boníssima. L'entorn és molt xulo ja que per sota de la paret hi passa el riu Estrets. Ressenya extreta del blog La noche del loro.


La veritat és que ens va fer una dia de sol genial, només cal que mireu les fotos... sembla el mes d'agost!En aquesta foto, Eloi suant la cansalada al 2n llarg! I després em tocava a mi!










Aquí podeu observar el riu Estrets i un trosset del 4t llarg. La via és rapelable però també es pot baixar caminant per un sender que acaba en una canal i una xemeneia (uns 20 minuts).










El diumenge hem estat escalant a la Roca Dreta de les Valls, prop d'Arnes. La via que hem fet es diu KRT (nom d'uns escaladors d'Arnes que es diuen Carreté). En total són 8 llargs, tot i que nosaltres hem empalmat el 4t i el 5è (els dos de 5+) i després el 7è i el 8è (4+). La via comença amb un llarg d'Ae combinat amb escalada lliure (6b+) amb seguros una mica deteriorats. Si es vol xapar tot el llarg caldran unes 20 cintes exprés. A partir d'aquí les assegurances milloren i no calen tantes cintes. La resta de la via es fa bé tota en lliure, a mesura que vas avançant el grau va baixant.




El descens de la via es fa a peu a través d'una llarga canal que queda a la dreta (entre 30 i 40 minuts). La via és molt maca i recomanable. Des de que vam abandornar-la al mes de febrer pel fred fins ara, jo m'he aplicat una mica amb l'artificial perquè el primer desplom, si no n'has fet una mica abans, es pot convertir en una broma pesada! Els desploms del roco de Tremp serveixen per practicar amb els estreps.

1 comentari: